Saker som inte går att köpa

Saker som inte går att köpa

Något som vi alla sossar har gemensamt är att vi vill minska samhällsklyftorna och att vi är övertygade om att socialismen är vägen dit. Det är enligt mig det viktigaste och mest fundamentala med socialdemokraterna och därför är det något vi alla kämpar med. Vi kampanjar och diskuterar lösningar, vi känner ofta starka känslor om hur världen kan få se ut som den gör. Varför är vi inte alla överens om allas lika värde, mer än bara som fasad? Frustration, ilska och sorg är inga främmande känslor för de som vill göra detta samhälle mer humant.

Häromdagen när jag, som jag så ofta gör, scrollade TikTok så fick jag upp en kreatör vid namn Ashie Adams. Hon gjorde en TikTok där hon radade upp saker som är samma för alla. Det vill säga saker som inte går att köpa sig till en bättre upplevelse av. Hon nämner till exempel att vi alla ser samma filmer, läser samma böcker och att en bättre fantasi eller dagdröm aldrig kommer kunna köpas för pengar. Hon nämner även den bästa äppelsorten, hennes favoritsnacks och utsikten på stjärnorna.

Även om det kanske låter töntigt och i värsta fall förminskande, blev jag glad av denna video. Det gav mig en påminnelse om hur fint livet kan vara utan rikedomar. Jag talar inte om extrem fattigdom, det är en annan kategori och självklart ett mer seriöst ämne än vad jag ämnar att lyfta här. Jag pratar om oss, den genomsnittliga studenten som har råd med onsdagsölen men inte en utomlandsresa eller en avancerad hudvårdsrutin. Jag vill sprida samma känsla av hur fint livet KAN vara utan rikedomar och har därför gjort min egen lista på saker som inte går att köpa för pengar.
Den kommer här:

● Känslan av att dyka ner i kallt vatten en varm sommardag
● Att vara kär i någon som är kär i en tillbaka
● Att kolla på ens favorit reality- serie (min är Robinsson)
● Att ta en välbehövd nap
● Att läsa en bra bok (som bäst i skuggan under en varm sommardag)
● Att dricka vatten efter att man varit riktigt törstig
● Att vakna upp tidigare än larmet ringde och inse att man inte behöver gå upp
● Långa promenader med ens favoritpodd i öronen
● Vänskap

Jag hoppas att detta kan skänka er en känsla av tacksamhet över dessa liv vi får chansen att uppleva, som ibland är alldeles fantastiska.