“Vi ska tillbaka till ön”

“De har angripit det finaste som finns i vår demokrat – engagerade ungdomar” sade Jens Stoltenberg, Norges statsminister, igår. Idag är han min statsminister också.

Långt bort från terrorattackerna i Norge mot huvudstaden och AUF-sommarläger sitter många av oss unga socialdemokrater hemma i chock. Flera av er som läser kanske känner någon av de norrmän och norskor som drabbats av terrorn. Jag själv oroas över att någon jag känner skulle ha åkt dit på besök. I denna mörka stund är det viktigt att hålla om nära och kära för att ge och få stöd.

Även om många av oss själva inte har vänner eller bekanta som är direkt drabbade är det en socialdemokratisk syskonorganisation som fått lida på grund av terrorns sjuka idéer. Bara tanken att en människa med vett och vilja skulle göra något sådant illdåd mot unga politiker får mig att må fysiskt illa. I denna stund av sorg går det inte att blunda för det politiska motivet och attacken mot socialdemokratin.

Vi får inte som unga socialdemokrater låta terrorn skrämma oss från politiskt engagemang. AUF- ledare Eskil Pederson kommenterade attacken med dessa kloka ord: “Våra socialdemokratiska idéer lever vidare och vi ger oss inte i kampen för vad vi tror på och vi ska tillbaka till ön”.

Sprid gärna den AUF-andan bland alla medlemmar i S-studenter och SSU.

Idag hålls flera minnesstunder för det som har hänt. Var rädda om varandra och tänk på våra drabbade kamrater.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *