Vad vilja Moderaterna?

I går kickade Fredrik Reinfeldt igång valrörelsen, i alla fall för Moderaterna. Han talade om att vi skulle vara tålmodiga och öppna våra hjärtan för de många flyktingar som kommer att komma till Sverige under de närmsta åren. För det kan man inte klandra honom, det är självklart att Sverige ska ha en generös flykting- och migrationspolitik med öppna gränser och solidaritet gentemot varandra. Det Reinfeldt också presenterade på valkick-offen var att de inte kan lova något, då de flyktingar som kommer hit kommer att kosta så pass mycket pengar att Moderaterna inte kan lova något inför valet.

 

Så, vad vilja Moderaterna? Är det någon som verkligen vet det? De ligger redan under i opinionsmätningarna och behöver kraftsamla och presentera nya, seriösa, förslag för framtidens Sverige. De kan inte fortsätta skylla på att flyktingarna kommer kosta så mycket eller att allt är sossarnas fel.

 

Alla har väl vid den här tidpunkten sett Stockholmsmoderaternas 24 miljonerskampanj som går ut på att smutskasta Socialdemokraterna samt oppositionen och säger ingenting om vad man vill göra själva. Till och med de andra partierna inom Alliansen kämpar på, Folkpartiet pratar skola och feminism utan socialism. Kristdemokraterna tänker på familjen och Centerpartiet på en närodlad politik, medan Moderaterna helt verkar ha gett upp kampen. De har kanske ingen bra politik för Sverige men de försöker i alla fall.

 

Det är lite tråkigt att bedriva en valrörelse när ens största motpart inte verkar ha någon som helst vision om hur de vill föra Sverige in i framtiden. Det måste vara tråkigt att vara moderat politiker i dag. Däremot är det roligt att vara socialdemokratisk politiker i det här valet, för vi visar vad vi vill. Vi pressenterar nya förslag hela tiden, för ett bättre Sverige för alla. Läxhjälp till alla barn, CSN-lån för att fler ska ha råd att ta körkort, satsningar på bostadsbyggande, krafttag mot arbetslösheten, satsningar på yrkeshögskola samt högskola och mycket, mycket mer.

 

Vi socialdemokrater vet också att vi klarar av att satsa på Sverige, oavsett hur många som kommer hit. Genom att minska arbetslösheten, höja skatterna och visa solidaritet gentemot varandra så bygger vi ett starkt Sverige där alla får plats och där alla är välkomna. För det säger sig självt att om man sänker skatterna och satsar miljarder på att genomföra dåliga reformer så blir det också svårare att hålla ihop Sverige och föra en långsiktigt hållbar politik.

 

Fredrik Reinfeldt, ja vi kommer visa solidaritet mot dem som kommer hit, och ja, vi Socialdemokrater kommer att fortsätta leverera relevanta och viktiga förslag för ett bättre Sverige, för alla. Vad tänker Moderaterna göra?

 

Emma Nilsson

Libertas

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *