TT och Sydsvenskan aningslösa eller ointresserade

LedarnaChefsorganisationen Ledarna och fack som LO och TCO jämställs i en artikel av TT i Sydsvenskan. Oenigheten beskrivs som en facklig strid trots att Ledarna företräder motparter till LO och TCO. Det är en klassisk strid mellan arbetsgivare och fack som TT och Sydsvenskan inte klarar av att dechiffrera eftersom Ledarna också säger sig vara en facklig organisation. Ledarna är dock väldigt tydliga med vems sida de står på.

“Vi är den enda fackliga organisation som arbetar bara för chefer. Det betyder att intressekonflikter i perspektivet chefer och övriga anställda inte uppstår. Därför kan vi alltid vara lojala med chefers intressen och ha chefsfokus i allt vi gör.” Ledarnas hemsida

Objektiv journalistik är inte att rapportera vad två olika parter säger. Det är att rapportera vad som är sant oavsett vad parterna säger. När Ledarna och TCO är oeniga är det inte en facklig strid även om båda råkar kalla sig fack. Det är en strid mellan arbetsledning och arbetstagare och de har naturligtvis intressekonflikter. Det är sanningen som TT och Sydsvenskan borde klara av att föra ut.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *