Det förekommer våld vilket är helt oacceptabelt. Polisen är på plats vilket är förståeligt. Dock verkar det som om det för det mesta har gått att genomföra mötena. Däremot har man kanske inte hört så mycket av vad SD:s företrädare har sagt.
[B]ara burop, tutor och visslingar mot SD:s talare.
– Det har inte varit några som helst våldsamheter, säger polisens informatör Charley Nilsson i Sydsvenskan om mötet i Malmö.
På Sergels torg i Stockholm verkar det också ha varit ett möte fritt från våld men mycket oljud. TT: Det gick ju inte att höra vad Jimmie Åkesson sade? – Det är såvitt jag förstår inte det som lagstiftaren har begränsat, utan om man kan genomföra ett möte eller inte. Han fick framföra sitt budskap och det fanns motdemonstranter, men inte på ett sådant sätt att torgmötet inte kunde hållas. TT: Lagens syfte är väl att budskapet ska höras också? – Man ska få framföra det. Det är möjligt att en del inte uppfattade allt som sades, men vår uppfattning är att mötet kunde genomföras och det var för oss det viktigaste, säger polisen till Aftonbladet.
Jag vet inte vad jag ska tycka. De får ju tala. Andra använder sin yttrandefrihet för att de inte ska höras och har det någonsin varit så att yttrandefrihet också kräver att den som vill säga något ska höras? Hur är det med de tusentals bloggarna? Om inte de utnyttjade sin rätt att skriva hade fler kanske läst det jag skriver.
–Föreningsfriheten och demonstrationsrätten är otroligt centrala och i en demokrati måste alla få framföra sina synpunkter och det på ett vettigt sätt, säger Beatrice Ask till Expressen.
Vad tycker du? Vad är ett vettigt sätt? Och kan du inte sluta blogga ett tag?
Skrivet av Jesper Alex-Petersen, Libertas redaktion
För övrigt avslöjar Sydsvenskan att rektorer har svårt att följa ingångna avtal som ska garantera att gymnasieplatserna tillsätts på ett rättvist och rättssäkert sätt. Med tanke på dagens enögda debatt om att det viktigaste är att några elever får bra betyg snarare än att alla skolor håller en hög standard är det knappast förvånande. När skolor bedöms individuellt efter hur stor andel godkända elever de har krävs det inte universitetsexamen för att inse att man tjänar på att välja elever med omsorg.