Största nyheten = Jan Emanuels lägenhetsaffärer

Tänkte att det var dags att skriva några rader igen på Libertas-bloggen, men kände att jag hade lite torka. Kollade på populäraste nyheter på Google och fick se att den populäraste nyheten som diskuteras hej vilt är Jan Emanuel skandalhyra för sin kåk på Gotland. Personligen så håller jag med honom om att det är marknaden som sätter prislappen, men visst kan man tycka att det är dubbelmoral.

Kul att det är så många som engagerar sig i frågan, detta trots att engagemanget i politiken över lag är ganska svalt. Om det hade varit fler som engagerat sig, så hade det också funnits fler förtroendevalda att välja som kan representera Sverige.

Medierna har också valt att skriva om “nyheten” där Socialdemokraterna sagt till Jan Emanuel att inte svara på media. Med tanke på att Jan Emanuel inte  brukar få så stort mediautrymme i vanliga fall och därför ska hantera “skandalen” på rätt sätt, såhar många stora företag och likaså organisationer sina policys när det gäller att uttrycka sig till media. Det är inget konstigt. Ibland känns det som om våra mediebevakare också har väldigt mycket nyhetstorka.

Läs mer på:

SVD: Inkomst 157 000 i månaden.

Realtid: Förlåt men jag är företagare

Expressen:Detta är ett missförstånd

Såhär skriver de som kommenterat SvDs artikel:

– Bedrövligt beteende inte för att han är sosse utan i största 
allmänhet.
 Minns även när Lars Tobisson (M) som i egenskap av konkursförvaltare tog 22 000 kr för att skicka ett brev, men han är ju moderat så det är nog ok, skriver ”Kalle”.

– Vad är problemet att hyra ut en bostad för ett sagt pris. Låt marknaden bestämma om en person har råd att betala för det. Det bör aldrig ha varit statens uppgift att blanda sig i prissättningen för hyror, såvida dom inte har byggt en fastighet själva och väljer att stå som hyresvärd. ”Peder i Stockholm”.

Peder, hur är det där med att vara FÖRTROENDEVALD? Betyder inte det att man ska se till det bästa för de som valt och övriga och inte till sig själv i första hand samt stå för de idéer man framfört. Svårt kanske när EGOT blir för stort.

Se alla kommentar här:  Bedrövligt beteende Jan Emanuel

Skrivet av Linda Schoultz, redaktionsmedlem Libertas

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *