Statsvetare Erik Vestin ny Libertasredaktör

Erik VestinPå redaktionsmötet i helgen utsågs Erik Vestin till tillförordnad huvudredaktör och ansvarig utgivare för tidskriften Libertas. Han har varit medlem i redaktionen i ett och ett halvt år och påbörjade 2011 sin forskarutbildning på Göteborgs universitet.

Resten av helgen ägnades åt att utvärdera höstens arbete som bland annat involverade en reportageresa till Minsk vilket resulterade i 2011 års fjärde nummer med Tema Vitryssland/Belarus och planering inför våren. Årets första nummer kommer handla om det för människan och samhället viktiga, men retoriskt uttjatade, begreppet hållbarhet. Hur bör miljöfrågor hanteras och miljöpolitik drivas de närmsta 20 åren? Vad innebär begrepp som används av många men definieras av få?

Vilka utsikter finns till en miljövänlig och klimaträttvis politik idag? När oljetoppen är passerad, temperaturen stiger och i stort sätt hela det politiska spektrumet förespråkar tillväxt (och med ökad resurskonsumtion) som enda vägen framåt? Inte minst Socialdemokraterna har byggt sin politik på tillväxt och frågan är om det går att kombinera med grön politik. Kan det gröna Folkhemmet bli verklighet? Vad har gjorts? Vem ska göra det?

Kom gärna med förslag och texter. Deadline för Libertas nummer 1/2012 är andra mars.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *