Starkare tillsammans

00221-600x375

Säga vad man vill om Hillary Clinton, men hennes kampanj har en väldigt bra slogan: Stronger Together. Ett budskap som vi tänkte anamma i och med denna terminsstart. Vi, Anton, Klara och Linnea tänker kickstarta terminen med ett värvarteam över förbundsgränserna. Just med  mottot: starkare tillsammans.

 

I en tid då vi vet att många i rörelsen känner stor frustration över regeringen och partiet är vi övertygade om att nyckeln är organisering. När vi organiserar oss och engagerar fler nya medlemmar blir vi en kraft att räkna med, en kraft som kan trycka både partiet och regeringen framför oss. Sanningen är lika enkel som den är svår: om vi ökar och blir större, då måste personer med makt lyssna på oss.

 

Politik är som bäst när vi är modiga. När vi vågar måla upp en skarp konfliktlinje och ifrågasätta det ekonomiska system som gynnar ett fåtal på bekostnad av oss andra. När vi vågar riva upp borgerlig politik och istället satsa på socialdemokratiska lösningar för alla. När andra fegar ur måste vi unga visa mod och visa vägen framåt.

 

Därför uppmanar vi nu till en intensiv organiseringshöst. Alla ska ha träffat en ung progressiv sosse som tagit diskussionen och frågat om hen inte ska med på nästa veckas kvällsmöte. Vi är starkare tillsammans, och det är på sin plats att påminna om att S-studenter och SSU är bästa vänner i den här rörelsen. En värvad S-student är också en värvad SSU:are, en värvad SSU:are är en värvad kamrat i socialismens varma gemenskap. Därför ger vi oss nu ut på universitet, gymnasie-, högstadie- och högskolor tillsammans. Hoppas att du vill värva med oss, för tillsammans är vi inte bara starkare, utan rent av starkast.

 

Puss och pepp till er alla från oss alla.

 

 

Anton Jordås

 

Förbundstyrelseledamot S-studenter

 
Klara Holmberg

 

Förbundstyrelseledamot SSU

 
Linnea Jacobsson

 

Förbundstyrelseledamot S-Studenter

 

 

Foto: SSU

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *