Sex som affärsidé – nej tack Hanna Wagenius

SVT har samlat alla sina klipp om EU-valet på Youtube, här kan man följa många intressanta debatter.  I klippet nedan kan man se Zaida Catalán (MP) och Hanna Wagenius (Cuf) debattera om den svenska sexköpslagen. Catalán vill exportera lagen till hela EU, Wagenius vill ta bort lagen helt.
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_o_IcrgP6UU&feature=channel]

Hanna Wagenius har sagt att hon ser köp av sex är en tjänst som vilken som helst. Hon skulle tycka det vore helt okej att hennes dotter skulle sälja sex. Är detta vad CUF menar att man ska skapa fler jobb genom att ta bort sexköpslagen? Personligen förstår jag inte CUFs resonemang och tycker att man tydligt ska markera att sex är ingenting som ska säljas.

CUF förlorar dessutom i trovärdighet när man läser rapporter från polisen och BRÅ. Se till exempel denna artikel om Sex som affärsidé.

Så här står det bland annat “Flera av de kvinnor som tas till Sverige och Finland för prostitution är under 18 år, även om majoriteten är mellan 20 och 25, och de kommer från fattiga förhållanden. Hot, våld och tvång förekommer, men de flesta kommer frivilligt i hopp om att tjäna mycket pengar. Men de har ofta fått vilseledande information om arbetsvillkoren och får arbeta mycket mer för mindre pengar än de trott, säger Anna Markina”.

I BRÅs rapport står också att drogmissbruk ofta är förekommande bland kvinnor som säljer sex. Är detta ett samhälle vi vill leva i? Jag ifrågasätter stark Hanna Wagenius (CUFs) uppgifter och hennes verklighetsuppfattning.

Skrivet av Linda Schoultz, redaktionsmedlem Libertas.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *