Sånt som händer när Sveriges politikerelit samlas på liten yta

Förutom att det står en känd politiker i varje gathörn (eller bakom dig i någon kö), så händer också en del spektakulära saker under en vecka som denna. Här är några exempel:

Gudrun Schyman har bränt 100 000 kronor för att illustrera hur mycket kvinnorna förlorar i lön varje minut jämfört med männen. Man kan ju tycka att det är lite osmakligt att bokstavligen elda upp pengar. Jämfört med t.ex. CUF:s 3,5 miljonerskampanj med fula gröna clownnäsor så ter sig dock aktionen  betydligt mer sansad. Uppmärksamhetseffekten per spenderad krona lär vara många gånger större för Fi:s tilltag.

Sven-Otto Littorin har meddelat att han på grund av personliga skäl avgår som arbetsmarknadsminister. Tobias Billström ersätter honom fram ill valet. Reinfeldt tror inte att det kommer att påverka valrörelsen. Maud Olofsson tycker att han varit “en lysande” minister. Undrar lite vad som är så lysande med att arbetslösheten typ fördubblats sedan han fick posten?

För övrigt så vinner vi rödgröna på flera fronter här i Almedalen, igår var det exempelvis Mikael Damberg som krossade motståndet i SM i Utbildningspolitik, samt en rafflande DJ-battle där det dansades loss och de rödgröna (såklart) gick segrande ur striden. DN har bildbeviset.

/Johanna Pettersson

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *