S-studenters nya förbundssekreterare Sverker Falk-Lissel

Johanna Mårtensson morsade på s-studenters nya förbundssekreterare Sverker och ställde några frågor!

11498_10151483430586583_92677685_n

Hur känns det?

– Fantastiskt, jag är jätteglad över att ha fått förtroendet att vara med och leda förbundet. Men det känns lite läskigt också. Även om jag hade läst uppdragsbeskrivningen och pratat med tidigare förbundssekreterare så vet jag liksom inte riktigt vad jag ger mig in på. Men det känns tryggt med Talla och Daniel och resten av styrelsen. Och med Calle så klart.

 

Vem är du?

– Jag har varit med i S-studenter i cirka två år. Förra året satt jag i min hemklubb SSK:s styrelse och hade ansvar för interndemokrati och jämställdhet. Jag är aktiv i partiet också och är studieledare i Södermalms områdesorganisation. Jag har också suttit i Visions förbundsstyrelse som studeranderepresentant, och innan dess har jag varit aktiv i Amnesty och i fackklubben på mitt tidigare jobb, på en A-kassa. Jag är född i Stockholm men har bott större delen av mitt liv i Bromölla, Vetlanda och Jönköping.

 

Vilka kommer vara dina fokusfrågor under kommande verksamhetsår?

– Jag kommer framför allt att ansvara för förbundets verksamhet, organisationsfrågor med mera, och för ekonomin. Jag kommer också ha kontinuerlig kontakt med klubbarna och se till att de fungerar bra. Kort sagt kan man säga att det är mitt ansvar att se till att allt funkar för klubbarna, styrelsen och kansliet. Utöver det kommer jag att ha en central roll i vårt valarbete.

 

Vilken roll tänker du att S-studenter ska spela i valrörelsen?

– Vi har två roller. Dels är det vår uppgift att kampanja på universitet och högskolor så att vi får så många studenter som möjligt att rösta på S i valen. Dels är det att hålla ett ideologiskt fokus, att se till att koppla sakpolitiska förslag till ideologi.

 

Vilka ambitioner har du med uppdraget?

– Även här ser jag två delar. På ett plan är min ambition att vi ska vara en betydande kraft i valrörelsen, så att vi vinner. På ett annat plan är min ambition att vi ska bli många fler medlemmar, att idéproduktionen ska utvecklas och att det startas flera nya klubbar. Jag vill även att vi ska bli tydligare i vår kommunikation, både analogt och digitalt.

 

Johanna Mårtensson

Libertas

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *