S-Studenters nya förbundsordförande Talla Alkurdi

Talla Alkurdi är nyvald förbundsordförande för S-Studenter. Liss från Libertas pratade med Talla för att höra vem hon är och vad hon vill med S-Studenter.

1010184_10151423319987191_1566685052_n

Hej Talla! Grattis till ditt uppdrag som ordförande för S-Studenter! Hur känns det?

Tack! Det känns stort och oerhört hedrande att få ett sådant förtroende. 

 

Vem är då Talla Alkurdi egentligen, hur skulle du beskriva dig själv?

Jag är nog en idépolitiskt lagd person, men som har fått upp ögonen för det organisatoriska. Ett varken eller, känner mig hemma överallt och ibland ingenstans.

 

Hur ser din bakgrund i S-Studenter ut?

Jag kom in i S-studenter genom GSHF, S-studentklubben i Göteborg och startade senare en klubb på handelshögskolan i Göteborg tillsammans med bland andra Maria Brehmer. Jag har också suttit i förbundsstyrelsen som studieansvarig, presidieledamot och projektledare för ett nytt internationellt projekt.

 

Vad är dina ambitioner för S-Studenter?

Att vi ska bli större, inte bara med fler medlemmar men även med fler klubbar. S-Studenter ska vara en avgörande faktor för att bryta den så kallade ”politiska neutralitet-policyn”, det vill säga vara pådrivare för ett mer öppet klimat för partipolitiska diskussioner ute på landets högskolor och universitet. Vi ska också vara pådrivare av den idépolitiska debatten samt att fler S-studenter ska få påverka politiken lokalt, regionalt och nationellt. Jag vill att partiet ska ta tillvara på de kunskaper och resurser som finns i vår studentrörelse.

 

Vilka är dina politiska fokusfrågor den närmaste tiden? 

Under sommaren kommer det att vara en del arbete kring föräldraförsäkringen där S-studenter driver kampanjen Dela Lika.Välfärd och bostadspolitik kommer också vara något jag arbetar med under sommaren. Under hösten ska förbundet planera vad våra fokusområden ska vara i valrörelsen och då kommer jag ta avstamp utifrån det.

 

Vad skulle du säga att S-Studenters roll i valrörelsen ska vara?

Vi ska visa på att socialdemokratisk idé inte bara vinner val utan också bryter den borgerliga avpolitiseringen. Jag vill att vi ska skapa konfliktytor. Vi måste se till att studenters politiska mobilisering ökar och inte vara rädda att driva frågor som vi anser vara alldeles för viktiga för att tummas på.

 

Liss Jonasson

Libertas 

 

 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *