Prisbelönta uppsatser av Sonja Pagrotsky och Sara Fransson

Ibland är det nästan så att man glömmer att S-studenter faktiskt består av just studenter. S-studenter producerar mängder med intressanta idéer och texter, inte bara i bloggar och tidskrifter, men också i akademin. Ett axplock av uppsatser som kan vara värda att ta en närmare titt på kommer här:

Sara Fransson (Demos) vid Linnéuniversitet i Växjö har fått pris för bästa samhällsvetenskapliga uppsats av fackförbundet Jusek och tidningen Fokus för sin uppsats Att följa piskan eller hjärtat?: Partisammanhållningens utveckling i riksdagen efterpersonvalsreformens tillkomst.

Sonja Pagrotsky (SSK) har tilldelats Hyresgästföreningens bostadsstipendium 2010 för sin masteruppsats Utmaningen av allmännyttan – Hur en svensk modell kan försvaras i en internationell värld (Finns ännu inte på nätet men hör av er om ni vill läsa den).

Elin Molin (SEK) har tillsammans med Cecilia Kennergren undersökt bristen på specialistsjuksköterskor, effekten av individuell lönesättning och utbildningspremien för specialistsjuksköterskor i sin uppsats The Shortage of Specialist Nurses in Sweden, något som bland annat togs upp av Vårdförbundet.

Aron Backström (SEK) och Peter Gerlach (SEK) har nyligen lagt fram sin uppsats Gender and Competitiveness: an Experimental Study där de undersöker hur svenska gymnasieelevers tävlingsbenägenhet påverkas av uppfattningar om kön. Uppsatsen behandlar samma fält som Karin Eriksson Hederos (SEK) och Anna Sandbergs (SEK) uppsats Gender and the Propensity to Initiate Negotiations: An Experimental Study from a Dyadic Perspective som undersöker könets betydelse i förhandlingssituationer och dess implikationer för löneskillnader mellan kvinnor och män. Eriksson Hederos och Sandbergs uppsats utsågs förra året till bästa nationalekonomiska uppsats på Handelshögskolan i Stockholm.

Axel

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *