Prespektiv på ett mediadrev

Nu när drevet mot vår partiledare Håkan Juholt börjat avta  samlar jag här länkar till ett par artiklar som behandlar frågan.

Frågorna är akuta: hur ska en ny socialdemokratisk ledare väljas. Kan vänstern enas om en gemensam ledare för landet?

Ur Riv partihögkvarterat av Olle Svenning.

Vem bestämmer inom Socialdemokraterna – medlemmarna eller näringslivet? Finns det längre någon ideologisk kärna i arbetarrörelsen, eller är alla åsikter till salu för den som kan betala?

Ur En trojansk häst i arbetarrörelsen av Daniel Suhonen.

Det pågående drevet mot Håkan Juholt är i skrivande stund antagligen i sin slutspurt. Ingen vet hur det slutar. Men en sak är säker: Att nedlägga en tolvtaggare verkar betydligt intressantare än att rikta bössorna åt rätt håll.

Ur Mycket luft i drevet mot Juholt av Stefan Bergmark.

Men när nu detta drev drar upp i tornadostyrka och kraven på Juholts avgång känns formulerade som i förväg, kombinerat med att en rad ”högt uppsatta socialdemokrater” anonymt riktar anklagelser mot sin partiledare luktar hela historien en ”set up” för att få Håkan Juholt avsatt och ersatt.

Ur Drevet mot Juholt styr inifrån S av Daniel Suhonen.

På Aftonbladets ledarredaktionen är vi chockade. Vi har träffat Mikael Damberg och aldrig trodde vi att den välkammade valpen besatt initiativförmåga nog att hacka riksdagens hemsida i syfte att kuppa partiet. Fantastiskt! Men naiva som vi är trodde vi ju också att Aftonbladets avslöjande handlade om vanlig journalistik .

Ur Saker (förutom Aftonbladet) som styrs av SSU-konflikten 1999 av Katrine Kielos.

Att påstå att reglerna är glasklara är inte tillnärmelsevis sanningsenligt. Faktum är att reglerna över huvudtaget inte nämner något om alls om hur ersättningen för övernattningslägenheter utöver de som tillhör riksdagen. Inte för än i måndags lade riksdagen till ett stycke om detta på sin hemsida. Innan det fanns inget.

Ur Storyn om Juholts fusk är en medialögn av Viktor Tullgren.

Share

3 thoughts on “Prespektiv på ett mediadrev

  1. It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy.

    I’ve read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or tips.
    Perhaps you can write next articles referring to this article.

    I desire to read even more things about it!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *