Det saknas något i vänsterns idédebatt, Örjan Nyström före detta LO-ombudsman

Den med råge äldste deltagaren på seminariet “Vad vill vänstern” i Malmö 25 oktober, Örjan Nyström bidrog med historiska perspektiv på den svenska modellen, institutionaliserad klasskamp och hade en hel del att säga även om framtiden.

[vodpod id=ExternalVideo.973339&w=425&h=350&fv=]

Arrangörer var Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Efter Arbetet. Örjan Nyström har bland annat skrivet “Reformismens möjligheter” och “Socialdemokratins andra århundrade?” Jag kom först i kontakt med Örjan Nyströms böcker genom Erik Bengtsson, ekonomisk historiker och LO-utredare som jobbat för Örjan Nyström. Han rekommenderade de ovan nämnde böckerna med orden “det bästa som skrivits om politik sedan Kapitalet”. Min förhoppning är att vi kan få ner Örjan till Malmö snart igen. Om det är någon som har läst hans böcker och kan rekommendera fortsatt läsning tas tips tacksamt emot.

Jesper Alex-Petersen, Malmö S-studenter

Vill du se de andra klippen från seminariet hittar du dem här. En youtube-video om reformismens möjligheter finns här och många andra har skrivet om boken. Göran Greider oroar sig för precis samma sak som Örjan Nyström i Aftonbladet.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *