Nytt narkotikapolitiskt nätverk

 

 

2017 års kongress är genomförd. Många motioner och starka debatter i en rad ämnen gör att vi känner oss stolta över att vara en del av ett förbund där det är högt i tak. S-studenter är en organisation där idéer får ta plats.

 

På kongressen hade Laboremus en motion innehållande reformer för en modern narkotikapolitik. Narkotikapolitik väcker känslor och blev på kongressen även den fråga där flest personer valde att gå upp i talarstolen, för att debattera eller visa sin åsikt. Förbundet ställde sig bakom Naloxonutdelning, men när det kom till frågan om avkriminalisering av det egna bruket fanns det ett motstånd. Samtidigt som det fanns en majoritet för att avslå förslaget så var det tydligt att det parallellt finns en växande kraft, beredd att överge gamla dogmer för att utveckla en ny rationell politik.

 

Laboremus känsla från kongressen är att flera av de som röstade ner förslaget visade intresse av frågans vidare diskussion för en pragmatisk utveckling.

 

Målet är att tillsammans utväxla kunskap och utveckla diskussionen inom förbundet vad gäller narkotikapolitik, och därför startar Laboremus nu ett nätverk – S-studenters nätverk för en progressiv narkotikapolitik.

 

Tillsammans kan vi bidra till den socialistiska idédebatten i ett ämne som för länge negligerats av oss socialdemokrater. Det är dags att ge en röst åt de mest utsatta i samhället och på allvar arbeta för ett inkluderande samhälle på alla områden.

 

 

Martin Escobar Steinvall 

Laboremus

Frida Gunnarsson

Laboremus

Li Weecks  

Laboremus

 

 

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *