Nina Björk, Devrim Mavi, Andreas Malm med flera på Inkonst i Malmö diskuterar vad vänstern vill

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och veckotidningen Efter Arbetet samlade igår sex av Sveriges intellektuella för en diskussion om vänstern och dess framtid. I panelen satt Nina Björk, Devrim Mavi, Andreas Malm, Örjan Nyström, Aron Etzler och Klas Gustavsson.

[vodpod id=ExternalVideo.973335&w=425&h=350&fv=]

Petter Larsson, debattredaktör på Efter Arbetet. modererade diskussionen. Nina Björk inledde med två frågor: Kan vänstern vinna val igen? och kan vänstern vinna på en radikal politik? Örjan Nyström talade om att han saknar en viktig komponent i idédebatten inom vänstern, nämligen svaren på de viktiga frågorna.
Seminariet var 3 timmar långt. Batteriet i mobilen räckte i cirka 1,5 timmar. Således saknas tyvärr den avslutande diskussionen där Nina Björk berättade att hon tvivlar på om feminismen är en progressiv kraft längre och en snubbe med rollator bestämde sig för att krångla sig ut fem minuter innan slutet. Diskussionen var föga förvånande ganska olik de tankegångar som presenteras på DN och SvD.

Jesper Alex-Petersen, Malmö S-studenter

Vill du bearbeta filmerna? Kanske lägga engelsk text på eller klippa in bilder så att man faktiskt får se personernas ansikten? Inga problem. Hör av dig till Libertas eller kommentera här under så ordnar vi fram filerna.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *