Luf vs Mia Engberg (eller staten?)

Det är svårt att förstå Adam Cwejman, ordförande i Liberala ungdomsförbundet. Han verkar tro att Mia Engberg sysslar med statlig opionsbildning. Har någon framfört bevis för att regeringen genom fristående produktion av feministisk porr vill läxa upp medborgarna? Eller att Svenska filminstitutet gav Mia Engberg pengar för att läxa upp någon för att synen på sexualitet är en statlig kärnfråga?

Det verkar inte så och tillsvidare måste väl  den nyktra ståndpunkten då vara att Svenska filminstitutet antagligen tyckte hennes filmprojekt var intressant och valde att tilldela henne ca 2,6 promille av de anslag de ger ut. Att Britt-Marie Trensmar och andra debattörer har andra motiv för att stödja Engberg och filminstitutet säger väldigt lite om förekomsten av statlig opinionsbildning.

Frågan om kulturstöd i allmänhet är något helt annat. Men om Liberala ungdomsförbundet är emot det vore det mer hederligt att exemplifiera med “Män som hatar kvinnor” som lär ha fått många gånger mer pengar än “Dirty diaries”.

För övrigt har en redaktionsmedlem sett “Dirty diaries”. Kanske blir det en recension i Libertas under hösten.

Skrivet av Jesper Alex-Petersen, medlem av Libertas redaktion.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *