Laura Hartman lämnar SNS

Efter att ha presenterat en av de mest omskrivna rapporterna i år lämnar nu Laura Hartman sitt arbete för näringslivet. Hon berättar att hon hindrats från att presentera sina resultat efter den inledande konferensen, i en intervju med Dagens Arena. Istället ska hon forska inom akademien:

“jag upplever att jag har större möjligheter att bedriva och diskutera min forskning från Uppsala universitet”

Fram tills nu har hon varit utredningschef på företagsfinansierade lobbyorganisationen Studieförbundet Näringsliv och Samhälle (SNS). Hon var ansvarig för rapporten som verkligen inte föll näringslivet i smaken. Läs gärna Malin Hansons inlägg om rapporten eller det jag själv skrev här.

Upprördheten handlar om att Laura Hartman besvarade högerns tilltro till privatisering så här:

”Vi kan inte hitta några vetenskapliga belägg för att de högt ställda förhoppningarna har infriats.[…] Inom de flesta områden har vare sig kvaliteten eller effektiviteten ökat av konkurrensen, i den mån det går att mäta med objektiva mått såsom kunskap hos elever eller större jobbchanser. Med reservation för mätproblem, går det heller inte att spåra några generella kvalitetsvinster inom omsorgstjänsterna, bortsett från tillgängligheten som ser ut att ha ökat efter vårdvalet introducerades.”

Med en sådan frispråkighet ska man alltså inte jobba på någon av näringslivets opinionsbildande organ. Hon är inte heller den första att ha reagerat på inskränkningar i arbetet.

Värt att komma ihåg. Hon kommer nämligen ersättas. Av någon som vet vilka förhållande han eller hon kommer att jobba under. Och som accepterar dem.

Share

5 thoughts on “Laura Hartman lämnar SNS

  1. Pingback: cbd for pets

  2. Pingback: Pornhub.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *