Knacka dörr hela vägen till valvinst!

Foto: Oscar Linde Svedestad

Demokratins högtidsdag närmar sig med stormsteg, nu är det inte ens en hel vecka kvar. Valet kommer att avgöras på hur många väljare vi socialdemokrater hinner nå innan den 11 september. Det mest effektiva sättet för att vinna röster är att knacka dörr. I genomsnitt var 15:e samtal leder till en röst! 


Här kommer några tips för dörrknackandet under de sista dagarna inför valet! 

  1. Fråga vilka politiska frågor som väljaren bryr sig om. Presentera dig självklart men vänd snabbt fokus till personen vid dörren. Vilka frågor är viktiga för dem? Undrar dem något angående S-studenter eller Socialdemokraternas politik? Att vi visar att vi kan lyssna skapar förtroende.
  2. Undvik ja och nej frågor. Håll igång dialogen genom att ställa öppna frågor som kräver ett längre svar än ”ja” eller ”nej”. Fråga hellre vad de vet om S-studenter eller Socialdemokraterna än om de känner till vår hållning i en viss politisk fråga. 
  3. Testa olika öppningsrepliker för att se vad som funkar och känns mest naturligt för dig. Det kan också skapa lite mer omväxling för dig själv under själva dörrknackandet.
  4. Om någon är positivt inställd, be dem att lova att de ska rösta på Socialdemokraterna. Rent psykologiskt ökar det chansen att de faktiskt kommer göra att göra det om de lovat dig. Underskatta inte det dåliga samvetet som kan infalla om de bryter sitt löfte!  
  5. Glöm inte heller fråga om de vill bli medlem i S-studenter eller Socialdemokraterna om de är positiva till socialdemokratisk politik! Vi behöver bli fler i kampen för ett jämställt och jämlikt Sverige. 
  6. Börja prata med folk på väg in eller ut ur byggnader, dessa samtal spelar också roll! Kanske inte personen har tid att prata men ett flygblad eller två kan den få med sig!


Ha nu så kul i alla trappuppgångar! Nu vinner vi detta valet. 


Sofia Hvittfeldt
Redaktör Libertas

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *