Kan man tävla i allt?

Säsongens datingprogram har dragit igång och ensamma mammor och bönder försöker hitta kärleken i något slags speed-dating system. Alla söker de efter värme och närhet och svenska folket följer dem trofast i deras jakt på att nå detta. Det är en blandning mellan fiktion och verklighet. Det är som när Harry mötte Sally, eller broarna i Madison County, fast på riktigt, om än något regisserat.

Även jag kan gå in i detta romantiska skimmer och man kan drömma sig bort från vardagens tristess. Fast plötsligt är det något som inte stämmer. Konkurrensen mellan deltagarna gör sig snabbt gällande. Man hör singel- tjejerna och killarna diskutera utröstning.

     Kanske är det jag som får åka hem denna vecka?

Nej, det här är ingen jakt på kärlek, det är bara ännu ett program i tidens tecken. Utröstning, konkurrens och mobbning, det är bra TV- underhållning det.

I en ny säsong av det klassiska underhållningsprogrammet ”Gäster med Gester” inleder programledaren Rickard Olsson med att hör och häpna, alla är snälla, här är det ingen som röstas ut, här har vi det bara väldigt trevligt. Och visst känns det något gammalt och förlegat, eller i alla fall ovant.

Vad säger egentligen allt detta? Kanske att i vårt individualistiska, konkurrensinriktade samhälle så kan, eller framförallt, ska man tävla om precis allt?

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *