I ett land med hoppfulla människor

 

 

Äntligen är det valår igen. Som vi har väntat. Nu kommer folk i allmänhet bli intresserade av politik och bli lättare att värva. Men tyvärr har SAP inte något uppryckande budskap som lockar den här gången – heller. Det verkar som att det är hårdare straff, stramare migrationspolitik samt bilden av att man har “räddat” ekonomin som ska locka väljare och nya medlemmar till rörelsen. Det är ju inga frågor som väcker engagemang direkt.

 

 

Det som talar för att det här valet kan gå bra är ju att Moderaterna är ännu sämre. Deras enda fråga är att skatten borde sänkas. Men det verkar inte vara så att majoriteten av befolkningen anser sig förtryckta av skatterna, så Moderaterna tonar ner frågan något. Den som vill ha ett smakprov på Moderaternas usla kvalitet detta valår kan kolla på deras film “En hoppfull framtid för Sverige”. Personligen tycker jag att den är skrattretande. Det näst största partiet har gjort en film där deras budskap är: Vi är för bra politik, men emot dålig politik. Jag hoppas att ingen går på det där.

 

 

Låt mig citera några favoritfraser: “En regering som inte kunnat regera, har mött en opposition som inte velat regera.” Det är ju snyggt formulerat, även om man undrar vad de menar. Tycker de att Moderaterna har varit lika dåliga som regeringen och nu vill ändra på det? Ett annat bra citat är: “Man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. Sverige är ett fantastiskt land, men Sverige har också stora problem.” De saknar alltså förmåga till samhällskritiskt tänkande. De måste först säga att Sverige är fantastiskt, för att kunna säga att det finns problem. Och ett sista citat, det är en favorit: “Få problem löser sig utan ansträngning, men många problem kan lösas trots att de är svåra”. Vad menar Moderaterna med det här egentligen. Många av Sveriges problem kan lösas, men inte alla. Det är två och en halv minut meningslöst innehåll och Ulf Kristersson som tar sig själv på för stort allvar. En rolig valfilm utan budskap, Moderaterna kunde inte vara sämre.

 

 

Så om någon är förvånad över Socialdemokraternas valplattform, och undrar om den är på riktigt eller om SAP har någon aning om vad de håller på med – tänk då på en sak. Du är inte med i Moderaterna. Trots att Socialdemokraternas huvudtema är trist, så är ett rekordstort budgetöverskott något som åtminstone kan tas på allvar.

 

 

Oskar Johansson

Libertas redaktion

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *