Föreläsningstips!

För er som inte gick på föreläsningen om extremismens framväxt som ägde rum för någon timme sedan här i Almedalen, eller för er som inte är här och hade möjligheten kommer här ett länktips:

Renzo Aneröd, dokumentärfilmare och författare, undersöker vad det är som gör att unga arbetarklassmän söker sig till extrema grupper av olika slag. Det handlar om frågor om identitet, klass, om historielösheten och bristen på stolthet i dagens arbetarrörelse som gör att den som söker rötter och identitet dras till exempelvis nationalistiska rörelser.

Renzo gör väldigt intressanta resonemang och pekar på något som verkligen borde diskuteras mer i arbetarrörelsen. Det är inte bara en fråga om hur vi förlorar väljare till sverigedemokraterna, det är en fråga om vad för sorts organisation arbetarrörelsen ska vara, varför vi talar så lite om klassidentiet, om de vägval socialdemokratin gjort och vill göra i framtiden.

Vad han pratade om mer exakt kan du se på ABFs vimeokanal, i en inspelning från Rödgrönt akademiskt forum tidigare i år med ungefär samma innehåll. Kolla här!

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *