Förbundsstyrelsekandidat: Emelie Öberg, Demos (Växjö)

Detta är det åttonde inlägget i en serie om kandidaterna till S-studenters förbundsstyrelse 2012. Se här för vidare information.

 

Vem är jag?

En icke namngiven svenskalärare jag en gång hade sa alltid att sämsta tänkbara sätt att börja en presentation var med ”Hej, jag heter…”. I brist på fantasi tänker jag nu trotsa detta.

Hej! Jag heter Emelie Öberg, fyllde nyss 21 år och är Demos (Växjö) kandidat till FS. Jag är född och uppvuxen i södra Stockholm men har bott här i de småländska skogarna i nästan två år. Jag är en glad och utåtriktad person som gillar att lära mig allt om allt, nödvändig som ”onödig” kunskap – all kunskap är välkommen. Utöver detta är jag en obotlig tidspessimist.

Mina största intressen är politik, samla på porslin och spela diverse frågespel. När jag inte ägnar mig åt politik, porslin eller frågespel studerar jag statsvetenskap här på Linnéuniversitetet Växjö. Förutom statsvetenskap har jag studerat franska i ett år.

Politiskt är jag engagerad både i S-studenter och i lokalpolitiken. Jag har varit aktiv i Demos i nästan två år och är sedan november förra året ordförande för klubben. I övrigt är jag ordinarie ledamot i Skol- och barnomsorgsnämnden i Växjö kommun. Mellan mars 2011 och mars 2012 satt jag i SSU Kronobergs styrelse. Under hösten och våren har jag varit en av nio i Högskolepolitiska skrivargruppen.

Varför kandiderar jag till FS?
Jag kandiderar till FS för att jag vill vara med och utveckla socialdemokratin i allmänhet, och den svenska högskolepolitiken i synnerhet. Det är på många områden uppenbart att den idag förda högskolepolitiken (och egentligen skolpolitiken i allmänhet…) har sina brister.

Vad vill jag då syssla med i FS?

Där det finns brister finns det också potential. Jag är fullkomligt övertygad om att S-studenter har en enorm potential att påverka den svenska högskolepolitiken och vi fyller en otroligt viktig funktion både inom vårt moderparti och ute på högskolorna. Tillsammans sitter vi inne på en ovärderlig kunskap om vad det innebär att vara student, vad som är viktigt för en student, vad som behöver förändras och hur detta bör ske. Viljan att förändra är stor.

Först och främst vill jag ägna mig åt utbildningsfrågor. Även internationella frågor, så som EU, in tresserar mig. Jag hoppas att vi under kommande verksamhetsår ska vara angelägna om att bevara och utveckla S-studenters EU-nätverk.

Slutligen

vill jag tacka er som läst denna korta presentation av mig och min kandidatur. Jag ser fram emot att delta på hearingen och hoppas att ni kommer med kluriga frågor! Avslutar med ett exceptionellt citat av Göran Persson:

”Socialdemokratin är så lyckligt lottad att vi har en vision som är tidlös: Ett samhälle som präglas av rättvisa, solidaritet och jämlikhet.”

Share

8 thoughts on “Förbundsstyrelsekandidat: Emelie Öberg, Demos (Växjö)

 1. Hello, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you
  get a lot of spam feedback? If so how do you reduce it, any
  plugin or anything you can recommend? I get so much
  lately it’s driving me crazy so any help is very much appreciated.
  adreamoftrains best web hosting company

 2. Pingback: russian blue cats for sale

 3. Pingback: homeworks

 4. Pingback: CBD Gummies

 5. I know this web page offers quality dependent
  articles and additional stuff, is there any other web site which provides these kinds of data in quality?
  34pIoq5 cheap flights

 6. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really
  nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later on. All the best

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *