David Fernhed (FS): 16 miljarder till löntagarna

Sänkt bolagsskatt på 16 miljarder. Vad gör vi med de pengarna?

Regeringen vill sänka bolagskatten. Ryktet i fackföreningsvärlden säger att det handlar om 16 miljarder mer i vinst för företagen. Andra påstår (DN 120902) att det handlar om 6,3 miljarder. Så någonstans mellan 6,3 och 16 miljarder kommer att ramla ner i företagens fickor i ren vinst på grund av sänkt skatt.

Hur drabbar det våra löntagare? Hur drabbar det mig, mina föräldrar  och mina kamrater?

Ska vi låta regeringen ge bort mer pengar ur vår gemensamma skattkista?

Ska vi låta regeringen ge företagen fler bidrag?

Är det inte dags att vända trenden? Från att bara handla om företagen till att handla om löntagare i Sverige?

Den politiska debatten handlar idag bara om företagarna. Alltid ska företagens behov tillgodoses. När ska debatten istället handlade om den vanliga människan, de 80 procenten som inte äger ett företag.

Det enda regeringen har gett löntagarna är lägre skatt. Vilket i förlängningen endast kommer ge försämringar. Ju mindre pengar vi pytsar in i socialförsäkringar och välfärden, ju sämre kvalité och mindre kommer löntagarna att få ut av samhället.

I veckan som kommer anordnar LO ungdomsforum.

200 unga, fackligt aktiva, kommer att träffas, diskutera och jobba för en mer rättvis och ett mer jämlikt samhälle. Jag hoppas att Socialdemokratin också kommer ta de fackligas frågor på allvar och utarbeta en poltik som också gynnar de anställda. Och jag hoppas att LO tar sin stora del av kakan på 16 miljarder.

David Fernhed
Ansvarig för utveckling av internkommunikation inom förbundet och med klubbarna

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *