Dags att sluta fred i (s)andlådekriget mot SD

Håkan JuholtJag är trött på att partiet ska ha sandlådekrig mot Sverigedemokraterna (SD). Det gör mig förbannad att partiet ska lägga så mycket kraft på att peka ut SD som ondskan på jorden. Att vi till och med ska vägra stå i samma studio som SD för att dem ska stå bredvid oss och inte regeringspartierna. På ett sådant sätt kan inte ett statsbärandeparti som Socialdemokraterna bete sig. Det är löjligt!

Det är som att vi förutsätter att väljarna är dumma nog att inte inse att vi är två olika partier med två helt skilda visioner om hur vi vill att Sverige ska vara. Jag tror tyvärr att SD blir bara mer intressant när vårt parti beter sig såhär. För nu kan SD fortsätta att leva på sin “martyrstatus” när vi lämnar walkover i Agenda.

Det är inget speciellt med SD. Det är så vi måste börja tänka. De är några procentenheter större än Kristdemokraterna och Vänsterpartiet och några procentenheter mindre än Centerpartiet. Därför borde vårt parti behandla dem där efter. SD ska behandlas som ett parti med en ideologisk grund som är oförenligt mer vår vision för Sverige. Det vårt parti borde göra är att ta debatten med SD för att sedan krossa deras argument.

Så jag hoppas innerligt att partiet oavsett hur uppställningen ser ut kommer att ta nästa debatt mot SD.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *