Campar verklighetens folk?

Libertas almedalsbloggare har lämnat roséminglandet för folköl på camping. Vi tänkte ett slag att kanske är det hit det mytomspunna verklighetens folk åker på sommaren, för att njuta av sol och bad med familjen. Men tji fick vi, för även här gör politiken sig påmind. I husvagnen bredvid har ett gäng par middag, och där pågår livliga diskussioner om Littorins förehavanden, och något om en socialdemokratisk kvinnlig politiker som ingen verkar kunna komma på namnet på. (“Inte Margot Wallström, inte Anna Lind. Ines Uusman? Nej, nej inte hon. Margareta Winberg?”)

Solveig Ternströms byte av parti avhandlas också (“Det känns skönt tycker jag, hon är en sån bra människa.”) och så småningom kommer man in på Irak-krigets rättfärdighet  och flyktingmottagande (“Det är en fråga om medmänsklighet.”)

Jakten på ett opolitiskt “verkligt” folk, som inte bryr sig om vad som händer i samhället runt dem, fortsätter således. Vi tror att den även fortsättningsvis kommer att vara fruktlös.

I receptionen noterar vi för övrigt att Jan Björklund innehar banrekord på campingens minigolfbana med 44 slag. Kanske en karriär att satsa på efter valet?

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *