Brunchrapporten informerar när TT och Sydsvenskan inte orkar

Ship to Gazas hemsidaNågon säger att det regnar, någon att det är sol. Objektiv rapportering är inte att vidarebefordra detta utan att gå och se efter i fönstret. När man läser TT:s och som följd av detta resterande svensk medias rapportering om Ship to Gaza blir jag besviken.

Så här skriver TT/Sydsvenskan i en artikel:

“Flottan avser att medvetet bryta blockaden som har förklarats legal och i överensstämmelse med alla fördrag och internationell lag”, skriver israeliska regeringens pressavdelning i ett meddelande som sänts till utländska mediebolag som bevakar området.

Var det ingen som tänkte att det kunde vara bra att komplettera uttalandet med ett inpass om att Israels regering ljuger, i sammanhanget?

Lite lustigt är det att när TT och Sydsvenskan inte klarar av att reda ut verkligheten får vi medborgare vända oss till det lite mer lättsamma Brunchrapporten som ringer upp folkrättsjurist Ove Bring.

Ulf Bjereld skriver om hur relativisering leder till passivitet och Mohammad Khalil gör också ett försök att reda ut vad folkrätten har att säga om ockupationen av Palestina.

Share

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *